fisker til rock tabs
Velkommen til 2018.

En ny sæson står for døren.

Vi venter nu spændte på NaturErhvervsstyrelsens udmelding om kvoten for hjemtagelse af laks for 2018. Desværre har vi ingen anelse om, hvornår den kommer. Men i mellemtiden har du så mulighed for at lægge en ny plan for 2018. Frem til frigivelsen af laksekvoten den 16. april må du nøjes med at fiske i område B, som er zone 6 Vandkraftsøen og fra den 1. marts i zonerne 7-10. som er Storåen Øst, Råsted Lilleå, Vegen Å og Tvis Å.

Her finder du reglerne for 2014 og frem

releaseDu vil uden tvivl kommet ud for at skulle genudsætte en fisk. Enten fordi du selv vælger at genudsætte, eller fordi forskrifterne i love og bekendtgørelser forlanger, at du skal genudsætte.

Her har vi forsøgt at give en anvisning på, hvordan du kan gøre det.

Læs mere her

Parkering

Parkering ved Storå

Bestyrelsen har skaffet parkeringsaftaler med en hel del lodsejere. En del af dem er afmærket med pæle. Det er vigtigt, at netop du respekterer de parkeringsanvisninger, vi har lavet ud fra disse aftaler. Følger du ikke anvisningerne, er der stor risiko for, at vi mister en parkeringsaftale, sådan som det skete i 2011. Derfor har vi også indført sanktioner overfor de fiskere, der ikke kan finde ud af det. Men herunder kan du...

Se parkerings anvisninger

forsidefisker gl_blad_u__baggr_copy

Køb medlemsskab eller dagkort online

Ønsker du at blive medlem, eller bare at købe et dagkort til vores vand i Storåsystemet, giver vi dig her en unik mulighed for at fange din drømme fisk. Men Husk, at laksen stadig er en truet art og dermed fredet. At vi kun har en kvote til rådighed, og at det til enhver tid påhviler dig at være informeret om de gældende regler og den faktiske fangst.

Bliv medlem                                                                         Køb dagkort

Storåen - premiere 2017

Det var nok en god ide, at stå tidligt op. Så afsted kl. 4 fra Aarhus og så via Randers for at samle fiskemakker Thomsen op. Og så målrettet kørsel mod p-pladsen ved Nørgards Stemmeværk, som ikke virker så kendt. Vi ankom sammen med lyset , men først var vi ikke - chaufføren til en hvid Pegeut var tidligst på banen og - det blev ham der scorede pladsens gevinst. Men næppe var vi ude af bilen før den næste med 4 glade fynboer dukkede op. De havde lavet resourch dagen i forvejen, og bestemt, at her skulle slaget stå. Så der var ved at være folk på pladsen. Desuden kunne vi forvente, at der Fra "Augusta" på nordsiden også kom forsyninger. Men vi var tidligt nok til at være først på fiskepladser, som vi tidligere havde haft gode erfaringer med. Men den jomfruelighed blev ikke nogen fordel. Vores kondomspinnere fik uhindret lov til at komme gennem vandet bortset fra kontakt med knolde , grøde og grene. Efterhånden dukkkede flere og flere op, kort efter også Erling Gransgaard (storfanger med to laks på 16-20 kg) som det blev til lidt nostalgisnak med og om fremtiden nu også - efter smoltudsætningerne var stoppet - kunne levere på nuværende niveau. Ingen fangede tilsyneladende noget, indtil en af fynboere kunne præsentere et billede af en flot laks taget på flue af førstemanden i den hvide Pegeut. Det pustede til optimismen, som alligevel dæmpedes i takt med at fisketrykket voksede og tiden gik. Så efter et par timer blev pladsen forladt til fordel for Bur Bro, hvor fiskepulsen banker stærkest på premieredagen.

15 biler på hver af de to p-pladser - ingen af dem med åbne bagagerum, som plejer at indikere blanke laks. men det var varede ikke længe inden det skete, ovenikøbet med et par bekendte storfangere fra Viborg, som næppe havde åbnet bildøren før invitationen faldt til et kig i bagagerummet. Og det var et pragteksemplar, der kunne få alle sanser til at vibrere, 9,7kg i en fornem kondition, Peter B. Sørensen (Peter Mepps) var banemanden med hjælp fra makker Ivan Bjerregaard. Så gik det ellers stærkt - 5 min senere var det Jan Ottesen - en bekendt Gudenåfisker, som lukkede op for 8,5 smukke kilo - taget på orm. - Begge fisk var tidlige morgenfisk. På 1926 -siden, kom en fisker travende over marken med sølvet dinglende over ryggen, og kunne lidt efter lægge 6,3 kg i græsset - taget på wobler. Han havde været forudseende - så lidt efter fyldt vi pladsen ud ved et af bordene og skålede med for fangsterne i sidstnævntes gode hjemmelavede krydder akvavit. Så blev der lukket op for beretninger, nostalgi og mange andre gode ord, som er med til at berige dagen - Jan Ottesen leverede den mest bemærkelsesværdige beretning. Hans orm havde ikke kunne friste en stor laks, der gjorde sig synlig, Så han indbød en spinnefisker til at forsøge sig , og kort efter var der stærk kontakt, men så indtraf "katastrofen" lige før den var landingsklar var det slap line - men inden skuffelsen var helt overstået sås en blank fisk drive i vandkanten, gaffen kom i brug og hele 12 kg blev landet. Inden vi forlod pladsen ramte endnu to stykker sølvtøj p-pladsen.

Genopladede og motiverede var vi fiskeklar igen - men at forsøge sig omkring Bur Bro og andre populære steder virkede for optimistisk , så vi kørte til Vemb Kirke, hvor der sjældent ses mere end en bil - der var 5 og ingen fisk at præsentere. En af de garvede lokale sad på kirkediget og fulgte lakseslagets gang på mobilskærmen. Så han kunne levere mange aktuelle beretninger fra sit netværk og en hyggelig snak om foreningskulturen. Vi måtte videre, og fandt den formentlig eneste tomme p- plads Burvej 6. Det bestød ikke at å-bredden var fisker-tom , men der var luft imellem fiskerne. Men ejheller her blev drømmekontakten etableret. På vej retur løb vi ind i en ung fyr der stod og sundedede sig - en blank lakseside havde lige rundet hans spinner inde under bredden - og andet kunne den ikke fristes med, heller ikke fra min grejæske. Vi havde mødt ham for 4 år siden ved premieren, hvor han var lidt fortørnet over, at faderen havde taget en 10 kilos laks lige for næsen af ham - Faderens første nogensinde, som skulle bruges til juniors konfirmation. Nu var drengen voksen og udddannet til instruktør, og havde bl. a været "i lære" hos Frederik Iversen. Og begge havde de fanget mange laks siden.

Her slutter dagen for os - masser af oplevelser og glæde ved synet af festes omdrejningspunkt og hyggelige møder med gamle og nye hoveder. Men det blev igen året, hvor vi må vente med at få del i den sølvblanke glæde - og så iøvrigt som en af fynboerne bemærkede ved start "Hvor er det dejligt, at være i gang igen".

Inden vi forlod stedet kunne endnu en sølvfisk ses glimte i det vejr, der heller ikke var så ringe.

-------

Dagen efter nåede fangstlisten op på ca. 45 laks - så sæsonen lover godt - Skjern Å nogenlunde det samme antal . Gudenåen havde slået tonen an med ca. 100 store laks efter 1½ måned, heraf en til undertegnede, så der var lidt at falde tilbage på.

Poul Skovbjerg Jeppesen

 

Din base for laksefiskeri i Storåen

HOF logo FISK JPEG + Plexus Logo

    bliver til

Logo grøn og blå fisk

Brug for overnatning?

Her finder du steder, hvor det er muligt at overnatte.

Klik her for links til overnatningssteder

Vejret Storåen

Vejudsigten er vigtig for din planlægning af din fisketur.

Her har vi samlet et udvalg af forskellige udbydere af vejrudsigter. Så har du mulighed for at vælge den udbyder, som du stoler mest på.

Klik her for at se mere.

Vandstand flere steder i åen

Vandstanden i Storåsystemet svinger naturligvis i takt med nedbørsmængder og snesmeltning. I det daglige lægger vi måske ikke så meget mærke til det.

Vi har derfor samlet nogle måledata fra forskellige steder i Storåsystemet.

Disse måledata kan du se ved at klikke her

Vandtemperatur i Storå

Når du planlægger din fisketur, kan det være en god ide at kende vandtemperaturen i åen. Temperaturen har stor betydning for fiskens overlevelse efter genudsætning. Hvis temperaturen er for høj kan det være en god ide at vente med at fiske til temperaturen igen er faldet.

Du kan finde temperaturen ved at klikke her

Kommende begivenheder

SVS Repræsentantskabsmøde
Man 26 feb 19:30 -
Bestyrelsen

Generalforsamling
Tir 27 feb 19:30 -
Bestyrelsen

Klubaften for juniorer
Ons 28 feb 19:00 -Ons 28 feb 21:30
Junior afd.

Køb, salg og byttedag
Tir 6 mar 19:00 -Tir 6 mar 21:30
Aktiviteter

Klubaften
Tir 13 mar 19:00 -Tir 13 mar 21:30
Senior

Kend din å!
Lør 14 apr 08:00 -
Aktiviteter

Udskriv dit medlemskort her:

Seneste laks & havørreder

Her kan du se de seneste fangster af:
laks og havørreder
i hele Storåen

Læs det nye medlemsblad her:

2017 november

Storå - Åens historie og lystfiskernes fortællinger

Fik du sikret dig et eksemplar af denne fine bog?
 
forside 1
 

 Du kan læse mere om bogen her:

http://www.forlagetstoraa.

simplesite.com/

Og der kan du også se, hvordan du kan købe bogen.